Domácí recepty
Bábovka. Sladká, vláčná, nadýchaná, přesně taková, která začne mizet dříve, než vychladne. Legendární moučník ke kávě, který náramně vystihne domácí atmosféru a lze lehce sbalit do krabičky na cesty. Tento jednoduchý recept hravě zvládnete. Tradiční kakao jsme nahradili čoko pecičkami, které se do moučníků úžasně hodí.
Doba přípravy vč. pečení: 60-70 min Počet porcí: cca 14Jaké suroviny budete potřebovat?
Postup přípravy a pečení
Všechny suroviny si vytáhněte alespoň hodinu předem, ať mají pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 170 °C.
Formu vymažte a vysypte hrubou moukou nebo kokosem, silikonovou nemusíte.
V jedné míse smíchejte všechny sypké suroviny.
V 2. míse metličkou prošlehejte vejce s cukrem, podmáslím a olejem.
Přidejte sypké suroviny a zamíchejte do hladké směsi. Nakonec přidejte čokopecičky.
Směs přemístěte do formy a pečte 40-50 minut. Bábovku zkontrolujte špejlí, pokud se nelepí, je hotovo.
🤫 Lze přidat také lyofilizované ovoce, bílou čokoládu... 🪄 fantazie je jen na vás.
Bábovka. Sladká, vláčná, nadýchaná, přesně taková, která začne mizet dříve, než vychladne. Legendární moučník ke kávě, který náramně vystihne domácí atmosféru a lze lehce sbalit do krabičky na cesty. Tento jednoduchý recept hravě zvládnete. Tradiční kakao jsme nahradili čoko pecičkami, které se do moučníků úžasně hodí.
Spojení banánů a čokolády je osvědčená a velmi chutná kombinace. Přidáním jogurtu dodáte i potřebné množství bílkovin. Křupanda plná ořechů a 70% čokolády je pomyslnou třešničkou na dortu, která dodá šmrnc a křupání, které my i náš mozek tak milujeme. Vše je navíc bez lepku.
Doba přípravy vč. pečení: 75 min Počet porcí: 10Jaké suroviny budete potřebovat?
Něco navíc (lze vynechat):
Postup přípravy a pečení
Troubu předehřejte na 170 °C.
V míse smíchejte ovesnou mouku, sůl, skořici, vanilku kypřící prášek a sodu, zkrátka všechny sypké suroviny.
V další míse banány rozmačkejte vidličkou nebo rozmixujte na kaši. Přidejte vejce a šlehejte. Během šlehání přilijte máslo a mléko. Poté do mokré směsi postupně přimíchejte tu suchou.
Nakonec přisypte datle, ručně promíchejte a přesuňte do formy na chlebíček, kterou jste si vystlali pečícím papírem.
Pečte na 170 stupňů 40-50 minut. Správné propečení ověřte špejlí.
Po vychladnutí nakrájejte na plátky a podávejte s řeckým jogurtem či tvarohem posypaný křupavou granolou. Lze vzít s sebou do krabičky jako výživnou a dobrou svačinku na cesty.
Spojení banánů a čokolády je osvědčená a velmi chutná kombinace. Přidáním jogurtu dodáte i potřebné množství bílkovin. Křupanda plná ořechů a 70% čokolády je pomyslnou třešničkou na dortu, která dodá šmrnc a křupání, které my i náš mozek tak milujeme. Vše je navíc bez lepku.