Banana bread s řeckým jogurtem
Spojení banánů a čokolády je osvědčená a velmi chutná kombinace. Přidáním jogurtu dodáte i potřebné množství bílkovin. Křupanda plná ořechů a 70% čokolády je pomyslnou třešničkou na dortu, která dodá šmrnc a křupání, které my i náš mozek tak milujeme. Vše je navíc bez lepku.
Doba přípravy vč. pečení: 75 min Počet porcí: 10Jaké suroviny budete potřebovat?
Něco navíc (lze vynechat):
Postup přípravy a pečení
Troubu předehřejte na 170 °C.
V míse smíchejte ovesnou mouku, sůl, skořici, vanilku kypřící prášek a sodu, zkrátka všechny sypké suroviny.
V další míse banány rozmačkejte vidličkou nebo rozmixujte na kaši. Přidejte vejce a šlehejte. Během šlehání přilijte máslo a mléko. Poté do mokré směsi postupně přimíchejte tu suchou.
Nakonec přisypte datle, ručně promíchejte a přesuňte do formy na chlebíček, kterou jste si vystlali pečícím papírem.
Pečte na 170 stupňů 40-50 minut. Správné propečení ověřte špejlí.
Po vychladnutí nakrájejte na plátky a podávejte s řeckým jogurtem či tvarohem posypaný křupavou granolou. Lze vzít s sebou do krabičky jako výživnou a dobrou svačinku na cesty.
Spojení banánů a čokolády je osvědčená a velmi chutná kombinace. Přidáním jogurtu dodáte i potřebné množství bílkovin. Křupanda plná ořechů a 70% čokolády je pomyslnou třešničkou na dortu, která dodá šmrnc a křupání, které my i náš mozek tak milujeme. Vše je navíc bez lepku.